Drama Tundukkan Playboy Itu akan menemui penonton di Slot Akasia TV3 bermula malam ini jam 6.58 petang di Akasia TV3. Drama ini menggantikan drama Cinta Si Wedding Planner yang memberi happy ending kepada semua wataknya. Jadi, Drama Tundukkan Palyboy Itu gandingan Hafidz Roshdi dan Uqasha Senrose ini bagaimana pula ya?


Drama : Tundukkan Playboy Itu
Adaptasi Novel : Tundukkan Playboy Itu
Novelis : Anjell
Episod :30 episod
Tarikh / Waktu Siaran : Mulai 17 Februari 2016 [Isnin - Khamis] / 6.58 petang
Siaran : Akasia TV3
Penulis Skrip : Mufid Suhaimi
Pengarah : Keoi Hj Khalid
Terbitan : A-Ten Alliance (M) Sdn Bhd
Pelakon : Hafidz Roshdi, Uqasha Senrose, Alif Satar, Mawar Rashid, Ridzuan Hashim, Marisa Yasmin, Maria Farida, Navilya Husna, Ziha Salleh, Faradiella Mokhtar, Shaza, Faris Zoren, Nazmi Nordin, Amylia, Abdul Manan Sulaiman, Mahmud Ali Bashah, Ben Asri, Syahera Manrose, Alex Faizal, Wan Raja

Cover Novel Tundukkan Playboy Itu terbitan Penerbitan Karya Seni
Dapatkan novel ini dengan harga RM29.00 di SINI

SINOPSIS DRAMA TUNDUKKAN PLAYBOY ITU


Drama ini mengisahkan Harraz Naufal (Hafidz Roshdi), Ketua Pegawai Eksekutif Harraz Holding yang suka bermain cinta dan membuang masa dengan hiburan. Sikapnya yang kadangkala baran, kadangkala seperti biasa sukar untuk difahami orang disekelilingnya.Tan Sri Mukhriz (Ridzuan Hashim) dan Puan Sri Rosell (Maria Farida) sebagai ibu bapa Harraz yakin bahawa sudah tiba masanya untuk seseorang yang istimewa hadir dalam hidup Harraz bagi menundukkan sikap playboy anak lelakinya itu.

Tan Sri Mukhriz bertemu Suffian (Mahmud Ali Bashah) rakan lamanya. Di dalam pertemuan itu, Tan Sri Mukhriz bertemu Nurin Arissa (Uqasha Senrose), anak Suffian yang dirasakannya mempunyai sesuatu yang istimewa. Nurin yang baru tamat pengajian sarjana dalam bidang arkitek ditawarkan untuk bekerja di syarikat Harraz. Nurin yang memang menunggu peluang kerja bersedia untuk ditemuduga Harraz namun kecewa apabila Harraz meletakkan syarat untuk dia membuka tudung sebelum diterima bekerja atas alasan syarikatnya bertaraf antarabangsa. Nurin tetap dengan pendiriannya dan walau berat hati dia menolak syarat Harraz.

Tan Sri Mukhriz yang cuba membela Nurin memaksa Harraz untuk menerima Nurin sebagai arkitek baru di syarikat mereka. Harraz terpaksa akur dan dalam masa yang sama makin marah pada ayahnya dan semakin membenci Nurin. Ada saja cubaan Harraz untuk menyusahkan Nurin di tempat kerja. Berbeza pula dengan Farhan (Alif Satar), sepupu Harraz. Dia bagaikan jatuh cinta pandang pertama apabila melihat Nurin. Hanya Farhan sahaja yang membantu Nurin dalam pekerjaannya sambil merahsiakan hubungan persaudaraannya bersama Harraz.

Semakin lama Nurin berkhidmat di syarikat itu, Harraz mula menyedari bahawa Nurin sememangnya pekerja yang cekap dan berkebolehan. Hati Harraz mula berubah namun dia tidak faham akan apa yang dialaminya kerana gadis bertudung sememangnya bukan citarasa Harraz.

Pada suatu hari, Nurin terpaksa membantu rakannya, Nashrain Lee (Ben Asri) seorang pereka fesyen yang kekurangan seorang model. Nurin memakai persalinan muslimah beserta niqab yang menutup sebahagian wajahnya. Majlis pertunjukkan fesyen itu turut dihadiri Harraz. Bagaikan magis, seiring Nurin melangkah ke pentas peragaan, Harraz terpaut dengan panahan mata Nurin tanpa menyedari bahawa itu sememangnya Nurin. Sejak dari itu, Harraz berusaha mengenali dan menjejaki model tersebut. Dalam waktu yang sama hubungan Nurin dan Harraz semakin akrab dan berita itu tidak disenangi Elfira (Mawar Rashid) yang memburu cinta Harraz.

Mampukah Nurin menundukkan sikap playboy ‘Harraz’? Adakah Harraz bakal memahami erti sebenar cinta? Dan apakah yang bakal Elfira lakukan bagi memusnahkan kerjaya Nurin?

Sinopsis: Kredit http://www.myinfotaip.com/
Advertisement

0 comments:

 
Top